Le-föl, le-föl...

Az S&P orosz leminősítési kockázatra figyelmeztet

Megerősítette Oroszország részben nem befektetési ajánlású államadós-besorolásait pénteken a Standard & Poor's.

2015.04.17 19:18MTI

A nemzetközi hitelminősítő a döntéshez fűzött péntek esti londoni elemzésében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy érvényben hagyta a leminősítés lehetőségére utaló negatív osztályzati kilátást. A cég közölte: leminősítheti Oroszországot, ha a következő tizenkét hónapban az általa vártnál gyorsabb ütemben romlana Oroszország költségvetési és külső tartalékpozíciója.

A megerősítés a hosszú és rövid futamidejű szuverén orosz devizakötelezettségek "BB plusz/B" besorolására, valamint a helyi valutában fennálló hosszú és rövid lejáratú államadósság "BBB mínusz/A3" osztályzatára vonatkozik.

A hosszú futamú orosz devizaadósság-kötelezettségek "BB plusz" osztályzata egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől, vagyis a spekulatív sávban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.