Kivitelezési szakaszban

Új hangár épül a Liszt Ferenc repülőtéren

68 vasbeton cölöpöt fúrtak le a budapesti repülőtéren az épülő új hangár területén - ezzel hivatalosan is kivitelezési szakaszba lépett a Wizz Air számára épülő karbantartó hangár.

2015.04.17 16:20Havariapress

A közvetlenül a műszaki előtérre nyíló új hangárt a Lufthansa Technik és az Aeroplex által üzemeltetett meglévő karbantartó hangárok között építi fel augusztus közepéig a kivitelező Market Építő Zrt., várhatóan már szeptemberben beköltözhet a Wizz Air.

Az új hangár 15 éves bérleti szerződését tavaly júniusban írta alá a légitársaság és a Budapest Airport. A mintegy 2 ezer négyzetméteres csarnokot és a hozzá tartozó, 200 négyzetméternyi kiszolgálóhelyiséget egy időben egy repülőgép veheti majd igénybe.

A hangár tervezésekor már figyelembe vették azt is, hogy a Wizz Air flottájában az elkövetkezendő években megjelenhetnek a sharklettel, vagyis újratervezett szárnyvéggel szerelt Airbus A321 típusú repülőgépek is, amelyek törzse a jelenleg üzemelő A 320-asokénál 7 méterrel lesz hosszabb.

A Wizz Air idén tavasztól már 9 repülőgépes flottát állomásoztat Budapesten és a hangárban elsősorban a napi működéshez kapcsolódó kisebb és gyorsabb javításokat végzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.