Törölték a hatósági nyilvántartásból

Visszavonták a Kun-Mediátor utazásszervezői engedélyét

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a Kun Mediátor Szolgáltató Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét és az utazási vállalkozást törölte a hatósági nyilvántartásából.

2015.04.17 16:04MTI

A hatóság rendelkezésére álló adatok alapján az utazási vállalkozásnak az általa szervezett utazáson részt vevő, külföldön tartózkodó utasa nincs.

A hatóság tájékoztatása szerint a céget, mint utazási vállalkozást vizsgálták: az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggésben végeztek hatósági ellenőrzést.

A vizsgálat az utazási vállalkozó valamennyi nyilvántartott telephelyére kiterjedt Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és Budapest területén. A vizsgálat során a hatóság adatokat gyűjtött az utazási vállalkozás által kötött utazási szerződésekről, elfogadott befizetésekről, valamint vizsgálta az engedélyköteles tevékenység feltételeinek meglétét is.

A hatóság döntésének következtében az utazási vállalkozó újabb utazásokat nem szervezhet, nem bonyolíthat le, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat köteles teljes egészében visszafizetni.

Ennek elmaradása esetén a károsult utasok az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. utasbiztosítási üzletágát kezelő vezérügynökségénél nyújthatják be kárigényüket - olvasható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tájékoztatójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.