Uniós támogatás

Négy és félmilliárd jut egészségügyi fejlesztésre a Dél-Dunántúlon

Négy és fél milliárd forint európai uniós támogatáshoz jut több mint száz dél-dunántúli település az egészségügyi alapellátás fejlesztéséhez.

2015.04.16 20:46MTI

A döntés szerint, amelyet csütörtökön hagyott jóvá az irányító hatóság, Baranya megyében 40 település 1,51 milliárd, Somogy megyében 45 település 1,74 milliárd, Tolnában 31 település 1,2 milliárd forintos támogatáshoz jut. A pénzből orvosi rendelők infrastruktúráját és egészségügyi eszközparkját fejleszthetik 119 egészségügyi alapellátó intézményben - írta közleményében a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) Nonprofit Kft.

A kiírásra 157 pályázat érkezett a régióból a fejlesztési ügynökséghez, összesen 5,7 milliárd forint támogatási igénnyel. Az alapellátás fejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretében eredetileg 756 millió forint állt rendelkezésre, a pályázatok nagy száma miatt azonban az összeget 4,5 milliárd forintra emelték.

A megújult pályázati rendszernek köszönhetően a nyertesekkel május közepéig megkötik a támogatási szerződéseket - írta a DDRFÜ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.