Fejlesztés

Felavatták az Emerson új székesfehérvári gyárát

A cégcsoport szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága egy több mint hárommilliárd forintos beruházást követően költözhetett a korábban a Philips tulajdonában lévő épületbe.

2015.04.15 16:21MTI

Felavatták szerdán az Emerson Process Management Magyarország Kft. új, 25 ezer négyzetméter alapterületű gyárát Székesfehérváron, a cégcsoport szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága egy több mint hárommilliárd forintos beruházást követően költözhetett a korábban a Philips tulajdonában lévő épületbe.

Az avatóünnepségen Mátrai Ferenc ügyvezető igazgató hangsúlyozta: húsz éve van jelen Székesfehérváron az Emerson és a cégvezetéstől "születésnapi ajándékként" az új gyárat kapták.

Elmondta, az idén fennállásának 125 éves évfordulóját ünneplő anyavállalat menedzsmentje bízott bennük és tehetségükben, valamint az új üzemmel elismerte eddig végzett munkájukat is.

A magyarországi cégvezető szerint a cégcsoport a stabilitás szimbóluma, ennek jó példája a két évtizedes székesfehérvári jelenlét. Közölte: folytatni kívánják a lendületes munkát, hogy újabb üzleteket, munkákat hozzanak a városba és az új telephelyre.

David N. Farr, az Emerson elnök-vezérigazgatója szerint a Fisher magyarországi növekedése másfél évvel ezelőtt kényszerítette ki a fejlesztési döntést. Hozzátette: a magyar munkavállalók is bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat.

Örömének adott hangot, hogy vásárlóik nem szenvedtek hátrányt a költözés során. Megemlítette: ez volt vezetése alatt az első alkalom, hogy biztonságosan és termeléskiesés nélkül sikerült megoldani egy ilyen volumenű áttelepítést.

David N. Farr a tervekről elmondta, hogy a közeljövőben a most átadott telephelyre költöztetik az Emerson egy újabb üzletágát.

Terry Buzbee, a csoport alelnöke elmondta: húsz éve vezeti a Fishert és ezalatt a magyarországi divíziójuk valamennyi tervet teljesíteni tudta. Emlékeztetett rá, hogy első lépésük a forgácsolás volt, majd a következő szint a szerelés és ma már komplett termékgyártás folyik Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester köszönetét fejezte ki a menedzsmentnek, hogy a város mellett döntött az új beruházás elindításakor. Úgy vélte, ehhez nagyban hozzájárult a cégnél dolgozó munkavállalók elmúlt 20 évi teljesítménye is.

Az Emerson Process Management Magyarország Kft. 2013 végén vásárolta meg a korábban a Philips tulajdonában lévő épületet. A Sóstó Ipari Parkban lévő 25 ezer négyzetméter alapterületű gyárépület és a hozzá tartozó 12 hektáros terület megvásárlásával közel kétszeresére növelte a cég a korábban a Videoton telephelyén működő Fisher üzletág területét.

A Fisher üzletág 1995 óta folytat gyártási tevékenységet Székesfehérváron: az eredetileg szabályozó szelepek alkatrészeinek gyártására létrehozott üzem folyamatosan bővült, először komplett szabályozó szelepek gyártásával, majd 2010 óta vevőszolgálati-, majd alkatrész disztribúciós és szervizközpont létesítésével. A Fisher üzletág 550 alkalmazottat foglalkoztat. Az Emerson másik Székesfehérváron működő üzletága, a Valve Automation pedig további, több mint 50 alkalmazottal működik a Videoton Ipari Parkban.

Az amerikai Emerson 24,5 milliárd dollár éves árbevétellel rendelkező globális gyártó és technológiai vállalat, amely 135 ezer embert foglalkoztat 235 telephelyen. Termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja elsősorban ipari és kereskedelmi felhasználóknak a folyamatszabályozás, ipari automatizálás, telekommunikációs és számítógépes hálózatok energiaellátása, valamint a klimatizálás és hűtés területén.

Magyarországon a székesfehérvári Fisher és Valve Automation gyártó telephelyek mellett Budapesten kereskedelmi tevékenységet folytató leányvállalatok (Emerson Process Management, ASCO) működnek, továbbá Ikladon az ipari automatizálás területén működő Leroy-Somer üzletág folytat gyártási tevékenységet szintén 20 éve. Az összes Magyarországon foglalkoztatott munkavállaló száma közel kétezer fő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.