WTF

Kirobbanó formában maradhat idén a magyar gazdaság a Morgan Stanley szerint

Az elemzőház szerint idén nem a beruházások, hanem a háztartások fogyasztása lehet a belső kereslet motorja.

2015.04.14 14:42MTI
Flicker, loryjane

Magyarországon az idén 3,5 százalékkal nőhet a GDP a tavalyi 3,6 százalék után a Morgan Stanley elemzőház friss előrejelzése szerint; a növekedést elsősorban a belső kereslet támogathatja, de lökést ad a gazdaságnak az is, hogy javulnak az euróövezeti országok növekedési kilátásai is - írja a Világgazdaság.

A cikk szerint a Morgan Stanley részben arra alapozza a várakozását, hogy 2015 első hónapjaiban jelentősen bővült Magyarországon az ipari termelés és jól alakult az export is. Az elemzőház szerint idén nem a beruházások, hanem a háztartások fogyasztása lehet a belső kereslet motorja.

A Morgan Stanley elemzője, Pasquale Diana szerint a fogyasztás nemcsak tartja lendületét, hanem a 2013-asnál is gyorsabban erősödhet. Ebben nagy szerepe van annak, hogy idén is 0,2 százalékkal csökkenhetnek a fogyasztói árak, éppen annyival, mint tavaly.

Az elemzőház a munkaerőpiac helyzetét is nagyon kedvezően látja. Prognózisuk szerint idén 6,8 százalékra csökkenhet a munkanélküliségi ráta a tavalyi 7,7-ről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.