Horizont 2020

Hat magyar kkv 1,1 milliárd forint támogatást nyert el

A Horizont 2020 az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját 2014-2020 között meghatározó program, amely közel 79 milliárd eurós költségvetésből gazdálkodik.

2015.04.14 11:14MTI

Hat magyar kis- és középvállalkozás (kkv) összesen 1,1 milliárd forint (3,69 millió euró) támogatást nyert el az Európai Unió Horizont 2020 programja keretében kiírt, legutóbbi kkv-pályázaton - mondta Wootsch Attila, a pályázókat segítő Ateknea Solutions mérnökiroda regionális igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a pályázati eredmények is jelzik, hogy a magyar kkv-knak is van keresnivalójuk az európai cégek "bajnokok ligájában", és hogy a kezdő, startup vállalkozások is nyerhetnek komoly támogatást Brüsszeltől.

A programban elkülönített összeg közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrás, így a rendelkezésre álló pénzügyi keretből mindegyik tagállam annyit hasznosít, amennyire képes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.