Számvevés

Az ÁSZ hiányosságokat tárt fel a PSZÁF működésében

Az Állami Számvevőszék hiányosságokat tárt fel a pénzpiaci felügyeletet korábban ellátó Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének működésében, egyebek közt a fogyasztóvédelmi és a piacfelügyeleti eljárásokban is.

2015.04.14 11:06MTI

Az ÁSZ a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2012-2013. közötti működését és gazdálkodását, valamint a PSZÁF 2009-2013. közötti működését, tevékenysége MNB-be integrálását értékelte - áll a Számvevőszék kedden közzétett jelentésében.

A jelentés megállapítja, hogy a PSZÁF tevékenységének tervezése során nem teljes körűen tartották be a vonatkozó törvényi előírásokat és belső szabályozásokat sem. Az egyes vizsgálati programok összeállítása és végrehajtása nem felelt meg a vonatkozó előírásoknak, nem volt biztosított a vizsgálatok lefolytatására vonatkozó egységes eljárásrend.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.