Sherbiny-gyakorlat

Magasan képzett vegyipari, gépipari és olajipari mérnökök kerestetnek

Átadták a szaúdi Sherbiny cégcsoport mérnöki és innovációs központját Gödöllőn.

2015.04.14 05:30MTI

Átadták a Sherbiny cégcsoport új mérnöki és innovációs központját Gödöllőn, amelyet a szaúd-arábiai ipari és kereskedelmi szolgáltató cég csaknem egymilliódolláros beruházással hozott létre mintegy ötven új munkahelyet teremtve a térségben - tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint Szoboszlay Szabolcs, a Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. ügyvezetője elmondta: a központban magasan képzett hazai mérnökök fognak dolgozni arab-öbölbeli olajipari óriásprojektek mérnöki részfeladatain. Elsősorban magasan képzett vegyipari, gépipari és olajipari mérnököket keresnek, már elkezdődött a kiválasztási folyamat - tette hozzá a cég az MTI érdeklődésére.

A vállalat a megnyitón egyúttal együttműködési megállapodást is kötött a gödöllői Szent István Egyetemmel. A megállapodás szerint a cég és az egyetem közös kutatás-fejlesztési projekteken fog dolgozni, ezen kívül a Sherbiny gyakorlati helyeket biztosít a diákok számára, valamint a vállalat munkatársai részt vehetnek egyetemi képzési programjában, tréningeken.

Majed Sherbiny, a Sherbiny Holdings ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a több mint harminc évvel ezelőtt indult családi vállalkozás mára nemzetközi cégcsoporttá vált. Az európai központként is szolgáló gödöllői iroda középtávú tervei között magyarországi és más közép-európai innovációs projektek segítése is szerepel - tette hozzá.

A szaúd-arábiai székhelyű vállalat 1986 óta van a piacon, elsősorban az energetikai, vegyipari és bányászati szektorban, ipari (gépek üzembe helyezése, telepítése, tervezése, hibaelhárítás) és kereskedelmi szolgáltatásokat (értékesítés, marketing) nyújt. A cég világszerte 140 alkalmazottat foglalkoztat, nettó árbevétele 2013-ban 55 millió dollár (12,3 milliárd forint) volt.

A Sherbiny magyarországi leányvállalata 2014. november 3-án Sherbiny Engineering and Innovation Center Kft. néven alakult. A budapesti székhelyű cég főként műszaki tanácsadást és a mérnöki szolgáltatásokat végez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.