Világgazdaság

A 100 dolláros olajár sem emelné az MNB célja fölé az inflációt

Londoni pénzügyi elemzők szerint bőséges további enyhítési mozgástere van a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), mivel az infláció valószínűleg 100 dolláros olajár esetén sem haladná meg az MNB célsávját.

2015.04.13 14:12MTI

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai a magyarországi inflációs kilátásokról összeállított hétfői előrejelzésükben közölték: a konszenzust meghaladó legutóbbi két inflációs adat, valamint a mélyponton túllendülni látszó olajárak miatt megemelték a magyar inflációra adott prognózisukat, de az eddig valószínűsített mínusz 0,6 százalék helyett így is csak mínusz 0,2 százalékos idei átlagos inflációt várnak Magyarországon.

A ház elemzői a jövő évi átlagos inflációra szóló becslésüket 1,4 százalékról 1,9 százalékra módosították, de hangsúlyozták, hogy új előrejelzéseik is elmaradnak az MNB várakozásaitól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.