Ismét rendszeres járatok Budapestről

Három év után visszatér a SmartWings

A SmartWings, amely a cseh Travel Service légitársaság rendszeres járatokat üzemeltető diszkontcége, a nyári turista szezonban újra rendszeres járatokat indít Budapestről Görögországba és Spanyolországba.

2015.03.25 20:09MTI

Három év után visszatér Magyarországra a cseh SmartWings légitársaság - közölte az E15 cseh gazdasági napilap szerdán weboldalán.

A SmartWings, amely a cseh Travel Service légitársaság rendszeres járatokat üzemeltető diszkontcége, a nyári turista szezonban újra rendszeres járatokat indít Budapestről Görögországba és Spanyolországba.

A lap úgy tudja, hogy júniustól a SmartWings hetente egyszer rendszeres légi járatot indít Budapestről Rodosz, Korfu, Zakynthos, Kosz és Heraklion görög szigetekre, valamint a spanyol Palma de Mallorcára. Június végén pedig megnyílik a Debrecen-Heraklion légi járat is.

A cseh légitársaság a járatokat Boeing 737-800 típusú gépekkel fogja üzemeltetni szeptember végéig, október közepéig.

A SmartWings nem új társaság a magyarországi légi közlekedés piacán. A Malév bukása utáni időszakban a cég több hónapig egy tucatnyi országba üzemeltetett rendszeres járatokat Budapestről. Miután a magyar piacon megjelent a hazai Wizz Air és más légitársaságok, a SmartWings visszahúzódott Magyarországról.

A döntően charter járatokat működtető Travel Service tavaly 5,5 millió utast szállított, ami éves szinten 6 százalékos növekedés. A rendszeres járatokat üzemeltető SmartWings márka alatt az utasok száma 13 százalékkal emelkedett. Konkrét utasszámot a társaság nem közölt.

"A Travel Service stratégiai célja, hogy megerősítse a SmartWings márkát és működését további piacokra is kiterjessze" - jelentette ki Vladka Dufková, a társaság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.