Egyenlegközlőt kapnak a károsult ügyfelek

Quaestor-ügy: T. Csaba visszaveszi az elnökséget, közben tájékoztatják az ügyfeleket

Március 30-tól kezdik kiküldeni az egyenlegközlő adatlapokat a Quaestor ügyfeleinek, közben pedig a néhány napja lemondott elnök, T. Csaba bejelentette, hogy visszaveszi a posztját.

2015.03.25 13:07MTI

A Quaestor Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt. honlapján közzétett tájékoztató szerint az egyenlegközlő tartalmát a csoport jelenlegi ismeretei alapján állítják össze. Az informatikai rendszer átvizsgálása még folyamatban van, ezért a társasághoz kijelölt felügyeleti biztos arra kéri az ügyfeleket, hogy vizsgálják meg adatlapjukat, és ha a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem áll fenn egyezőség, akkor legkésőbb 2015. április 20-ig vegyék fel a kapcsolatot a számlavezető fiókhálózati munkatárssal.

Amennyiben nem él észrevétellel az ügyfél, úgy az egyenleget elfogadottnak tekintik.

Hangsúlyozza azt is, hogy a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott, esetleges fedezetlen kötvénykibocsátások problémájával még nem áll módjukban foglalkozni, ezen ügyletek átvilágítása folyamatban van, a majdani teendők ennek eredményétől függenek.

T. Csaba újra az elnöki székbe ül

Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

Nem sokkal a felügyeleti biztos közleményének megjelenése előtt a Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai közleményében azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor. "Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól" - tette hozzá. Megjegyezte azt is: "bármilyen vezető tisztségben bekövetkező változás nem mentesít senkit a múltbeli felelőssége alól". Az új vezérigazgatót személyét a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban - felhatalmazás hiányában - nem nevezett meg.

Mindezek alapján T. Csaba úgy döntött, hogy vezető tisztségeit visszaveszi annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására. A cégvezető ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról. Szerdán valamennyi szükséges közgyűlést és taggyűlést megtartanak, a változást a Cégbíróságra csütörtökön lehet benyújtani - jegyezte meg.

"Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában" - közölte T. Csaba.

A hvg.hu hétfőn arról számolt be, hogy a cégbírósági adatok szerint távozott T. Csaba, felesége és apja is a Quaestor Pénzügyi tanácsadó Zrt. éléről. A cég március 16-án tartott közgyűlési jegyzőkönyve szerint megszűnik az igazgatóság, és T.-ék helyett a cég vezérigazgatója a tápiósági lakcímű O. Béla lesz.

A portál beszámolt arról is, hogy O. Béla nevén két frissen alapított céget találni az Opten cégadatbázisában, mindkettőnek ő az egyetlen tulajdonosa és ügyvezetője. Mindkét cég idén január 27-én alakult, és idén februárban jegyezte be a cégbíróság, mindkettőt 3 millió forint jegyzett tőkével. A cégek: ONSZID-MA Kft. (saját tulajdonú ingatlan adásvétele) valamint a KONIMONIKA Irányítástechnika Kft. (ipari gép, berendezés üzembe helyezése).

A tápiósági férfiről a helyiek azt mondják, élete nagy részében munkanélküli volt, középfokú végzettsége nincs, és részt vett a közmunkaprogramban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.