Indexek hete jön

Itt vannak a jövő heti nyerőszámok

Inflációs jelentések és BMI-adatok várhatók jövő héten a világgazdaságban.

2015.03.22 10:59MTI

A következő héten sok nemzetközi makrogazdasági adat jelenik meg, különösen inflációs jelentésekből és a feldolgozóipar, illetve a szolgáltató szektor teljesítményét mérő beszerzésimenedzser-indexből (BMI) lesz több.

Lassú tempóban kezdődik a hét, hétfőn csak az amerikai használtlakások februári eladási számára kell számítani. Nagyobb figyelmet kaphat még a befektetők részéről Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök és Angela Merkel találkozója, és az Európai Közponi Bank elnökének, Mario Draghinak a beszéde az Európai Parlament gazdasági bizottsága előtt.

Kedden jelenik meg az HSBC márciusi kínai feldolgozóipari BMI-mutatója és a Markit Economics piackutató francia, német és eurózónás márciusi kompozit BMI-je. Nagy-Britanniában kiadják a kiskereskedelmi árak, a termelői árak és a fogyasztói árak februári változásának statisztikáját.

Az Egyesült Államokban a februári inflációs jelentés, az újonnan épült lakások februári eladási számai, és a Markit márciusi feldolgozóipari BMI-adata jelenik meg kedd délután.

Szerdán az ifo gazdaságkutató intézet publikálja márciusi németországi üzleti hangulatindexét, megjelenik a dél-koreai 2014-es negyedik negyedéves gazdasági növekedés adata, és Amerikában a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának februári statisztikája.

Csütörtökön a GfK gazdaságkutató intézet közli áprilisra vonatkozó, előremutató német hangulatindexét, délelőttre várható a tavalyi negyedik negyedéves francia GDP-adat és a februári nagy-britanniai kiskereskedelmi forgalom adata, délutánra pedig a Markit amerikai szolgáltató szektori BMI-je.

Pénteken jelenik meg a februári japán inflációs, kiskereskedelmi és munkanélküliségi jelentés. Az Egyesült Államokban a 2014-es utolsó negyedéves GDP-adat, továbbá a Michigan Egyetem és a Reuters hírügynökség áprilisi fogyasztói hangulatindexe várható.

Németországban, Frankfurtban pénteken konferenciát szervez a német központi bank, ahol többek közt a Bundesbank elnöke, Jens Weidmann, a Bank of England kormányzója, Mark Carney és Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter is felszólal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.