HBLF-konferencia

Varga szerint megérett a helyzet a felminősítésre

Azt is megemlítette, hogy a tervek szerint még ebben a kormányzati ciklusban az egyszámjegyű szja mellett, az áfa 27 százalékos kulcsa is csökkenhet.

2015.03.20 11:40MTI

Varga Mihály szerint megérett a helyzet arra, hogy a hitelminősítők felminősítsék Magyarországot, az elmúlt években ugyanis a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány évek óta 3 százalék alatt van, az ország növekedésében pozitív változás következett be, és a foglalkoztatás is folyamatosan bővül. A nemzetgazdasági miniszter erről pénteken Budapesten beszélt.

A HBLF (Hungarian Business Leaders Forum ) által megrendezett XVI. Pénzügyi Csúcstalálkozón Varga Mihály azt is megemlítette, hogy a tervek szerint még ebben a kormányzati ciklusban az egyszámjegyű szja mellett, az áfa 27 százalékos kulcsa is csökkenhet.

A kormány egyelőre nem változtat az idei 2,5 százalékos növekedési prognózisán - mondta a miniszter, ugyanakkor hozzátette, hogy a tartósan alacsony olajárak segítik a magyar gazdasági növekedést, és akár fél százalékponttal is "eltéríthetik" az előzetesen várt ütemtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.