A terveknek megfelelően

Jó ütemben halad a Ganz gyár bontása

A terveknek megfelelően, jó ütemben halad a Ganz Villamossági Gyár bontása a főváros II. kerületében.

2015.03.19 12:30MTI

A Széllkapu Kft. közleménye szerint az egykori Ganz gyár csarnokát már lényegében elbontották, és ezzel lezárultak a sok porral járó munkák. Néhány héten belül várhatóan a törmelék elszállítását is befejezik - tették hozzá.

Az úgynevezett melegpörgető épület bontásával is haladnak, a "monstrum" rendkívül szilárd vasbeton alagútját a vártnál könnyebben darabolják a speciális gépek.

Bár a szakhatóság hétköznap 8-18 óráig, szombaton 8-14 óráig engedélyezte a betontörést, a kivitelező ígéretet tett arra, hogy lehetőség szerint hétköznap legalább egy órával korábban leállítja a törőfejes gépeket.

Közölték azt is, hogy a cég a hétvégeken nem végez jelentős zajjal járó munkát..

A melegpörgető Kis Rókus utca felőli része áll majd a legtovább, hogy addig zajvédő falként védelmet nyújtson az utca leginkább érintett lakóinak - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.