Wine Expo 2015.

A magyar borokat népszerűsíti a Lidl külföldön

Több mint száz magyar borászat közel 540 féle borát mutatta be a Lidl Magyarország hét ország Lidl képviselőinek az áruházlánc által második alkalommal megrendezett Wine Expo 2015 Hungary keretében.

2015.03.17 17:44MTI

A Lidl Magyarország Bt. közleménye szerint az expo - a kormányzati törekvésekkel összhangban - elősegíti a magyar borok Európán belüli népszerűsítését, exportját és a gazdasági növekedést. Kiemelten fontos, hogy a kiváló minőséget képviselő kisebb családi és kézműves pincészetek is lehetőséget kapjanak megjelenni a külföldi piacokon - írják.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke a közlemény szerint kiemelte: tavaly várakozásokon felül alakult az értékesítés, az éves borexport negyedét, mintegy 800 ezer palackot az esemény napján rendeltek meg. A múlt évben 41 magyar pincészet 56 féle borából mintegy 3,1 millió palackot adtak el hat európai országba - tette hozzá.

A közlemény idézi Magyar Leventét, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárát, aki elmondta: 2015 a magyar agrárexport felfuttatásának éve lesz, ezért különösen örülnek a Lidl Magyarország kezdeményezésének, amelynek segítségével számos európai országban megjelenhetnek a magyar borok. Az államtitkár a közlemény szerint kiemelte a Lidl beszállítói programját, amelynek köszönhetően 60 százalék felett van a magyar termékek aránya az áruház teljes kínálatában.

A Wine Expo sikerét jelzi, hogy az idei évben megduplázódott az érdeklődők száma, hat ország, Nagy-Britannia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Bulgária és Románia képviselői kóstolhatták végig azt a majdnem 540 féle bort, amelyből kiválaszthatták, melyek jelenjenek meg országaik áruházainak polcain - olvasható a tájékoztatásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.