KSH

6,4 milliárd euró volt a külkereskedelmi többlet 2014-ben

A forint az euróhoz képest 4,0, a dollárhoz képest 3,9 százalékkal értékelődött le.

2015.03.05 09:21MTI

A múlt év egészében 4,2 százalékkal nőtt a kivitel és 4,7 százalékkal a behozatal euróban számolt értéke, a kereskedelmi mérleg 6,402 milliárd euró többlettel zárt, ami alig 153 millió euróval kisebb a 2013-asnál - jelentette a második becslés alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A február elején közölt első becsléshez képest a felülvizsgált export 0,3, az import 0,4 százalékponttal nagyobb növekedést mutatott, az egyenleg pedig 97 millió euróval kisebb lett.

A külkereskedelmi termékforgalom forint árszínvonala 2013-hoz viszonyítva kivitelben 1,1 százalékkal emelkedett, a behozatalban szinte nem változott, mindössze 0,1 százalékkal emelkedett. Így a cserearány 1,0 százalékkal javult. A forint az euróhoz képest 4,0, a dollárhoz képest 3,9 százalékkal értékelődött le - jelentette a KSH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.