Ukrán válság

Jóval a biztonsági szint alatt az ukrán arany- és devizatartalék

Ukrajna arany- és devizatartaléka a múlt év elején 20,416 milliárd dollárt, a múlt év végén már csak 7,533 milliárd dollárt tett ki, míg idén február elsején 6,42 milliárd dollár volt. Ez azóta 6 milliárd dollár alá esett.

2015.03.03 19:08MTI

Ukrajna arany- és devizatartaléka a harmada a biztonságosnak tartott szintnek - mondta az EU kijevi képviselete kereskedelmi-gazdasági szekciójának a vezetője.

Nicholas Burge kifejtette: "Ukrajna arany- és devizatartaléka mára már nem éri el a 6 milliárd dollárt", ami csupán egy hónap importot fedez, miközben a biztonságos szintnek tartott alsó határ 3 hónap importnak megfelelő tartalék.

Ukrajna arany- és devizatartaléka a múlt év elején 20,416 milliárd dollárt, a múlt év végén már csak 7,533 milliárd dollárt tett ki, míg idén február elsején 6,42 milliárd dollár volt. Ez azóta 6 milliárd dollár alá esett - mondta Nicholas Burge.

Az ukrán parlament hétfőn kiigazítást hajtott végre az idei költségvetésben a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodás feltételeként. Az IMF 17,5 milliárd dollár kölcsönt folyósít Ukrajnának két év alatt.

A nemzetközi pénzintézet igazgatótanácsa március 11-én vitatja meg a támogatás kérdését és ha zöld jelzést kap a terv, azonnal átutalják Ukrajnának az első részletet, ami meghaladhatja a 10 milliárd dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.