Januárban

Nőtt a német kiskereskedelmi forgalom

Szezonális kiigazítással számolva havi szinten 2,9 százalékos reálértékű és 2,2 százalékos nominális forgalomnövekedés volt.

2015.03.03 09:21MTI

Januárban éves szinten reálértéken számolva 5,3 százalékkal, nominális értéken pedig 4,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) kedden kiadott jelentésének előzetes adatai szerint.

Az előzetes adatok alapján szezonális kiigazítással számolva havi szinten 2,9 százalékos reálértékű és 2,2 százalékos nominális forgalomnövekedés volt.

Tavaly decemberhez képest idén januárban jóval erősebb hónapot zárt a német kiskereskedelem. Decemberben éves szinten reálértéken számolva 4 százalékkal, nominális értéken 3,5 százalékkal nőtt a forgalom, míg havi szinten 0,2 százalékos reálértékű és 0,1 százalékos nominális forgalombővülés volt.

Januárban reálértéken számolva az élelmiszerek, dohánytermékek és alkoholos italok forgalma 3,8 százalékkal nőtt éves szinten, a ruházati cikkeké viszont 2,1 százalékkal esett. A lakberendezési tárgyak, építőanyagok, háztartási gépek forgalma 6,6 százalékkal, a gyógyszerek, kozmetikai és egyéb egészségügyi termékeké pedig 4,5 százalékkal növekedett.

2014 egészében reálértéken 1,4 százalékkal, nominálisan 1,7 százalékkal nőtt a német kiskereskedelmi forgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.