94,09 milliárdos bevételt ért el

Anyacégénél jobban nőtt a Groupama magyar biztosítójának díjbevétele

A francia Groupama csoport tavaly 13,6 milliárd euró díjbevételt ért el, 0,3 százalékkal többet, mint az előző évben, a csoport magyar leányvállalata, a Groupama Garancia Biztosító 5,04 százalékkal növelte díjbevételét, ami így 94,09 milliárd forintot ért el.

2015.03.03 02:30MTI

A csoport a vagyon- és felelősségbiztosítási - nem életbiztosítási - üzletágban 1,5 százalékkal 7,1 milliárd euróra növelte díjbevételét, életbiztosítási díjbevétele 6,3 milliárd euró volt, 1,2 százalékkal kevesebb, mint az előző évben.

"A csökkenés az euróalapú megtakarítási és nyugdíjbiztosítási tevékenységek tudatos visszafogásának, valamint a befektetési egységhez kötött (unit-linked) és az egyéni egészségbiztosítási termékek bevétel növekedésének együttes hatása" - áll a közleményben.

A Groupama Garancia tavalyi 94,09 milliárd forintos díjbevételével a magyar biztosítási piac harmadik helyezett szereplője lett.

A nem-életbiztosítási üzletágának teljes díjbevétele 45,82 milliárd forint volt, ami 4,4 százalékos növekedés az előző évihez képest. Ebből a lakásbiztosítás - 2,1 százalékos növekedéssel - 18 milliárd forintot tett ki. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások, valamint a casco biztosítások növekedése pedig kétszámjegyű volt.

A Groupama Garancia életbiztosítási díjbevétele 2014-ben 5,6 százalékkal nőtt, 48,77 milliárd forintot tett ki. A növekedés mögött az aktívabb értékesítés, valamint a nyugdíjcélú életbiztosítások iránti kereslet növekedése állt. Utóbbi oka a nyugdíjbiztosítások után - újra - igénybe vehető adókedvezmény volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.