Ukrán válság

Ügyes! Kijevvel fizettetné meg a Gazprom a szakadároknak szállított gázt

Az ukrán Naftohaz természetesen hallani sem akar erről.

2015.02.27 09:30MTI

Kijevvel fizettetné ki azt a gázt a Gazprom, amit ingyen ad a kelet-ukrajnai szakadároknak, mert az orosz cég szerint ez a 12 millió köbméteres szállítás illeszkedik az októberi orosz-ukrán gázszerződésbe - írja az MTI.

Az ukrán Naftohaz természetesen hallani sem akar erről, hivatalosan azért nem, mert a szakadár területeken nem tudja ellenőrizni, mennyi és milyen minőségű gáz jött Oroszországból.

Ez csak az egyik olyan vitás pont lesz, amiről hétfőn Brüsszelben egyeztet majd az orosz és az ukrán fél. Azt is el kell dönteniük, hogy akkor most Ukrajna elutalta-e a márciusi gázért járó 15 millió dollárt (az oroszok szerint ez eddig nem érkezett meg hozzájuk, amiért a gázcsapok elzárásával fenyegetnek), és hogy a Gazprom leszállította-e a múlt héten a megbeszélt mennyiségű gázt az ukránoknak (a Naftohaz szerint nem).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.