Első magyar cég

Parkettra lépett a londoni tőzsdén a Wizz Air

A magyar kötődésű légitársaság részvényének jegyzése 1200 penny-ről indult.

2015.02.25 20:30MTI

Megkezdődött a kereskedés a Wizz Air részvényeivel szerdán a londoni tőzsdén, a magyar kötődésű légitársaság részvényének jegyzése 1200 penny-ről indult.

A bevezetés napján Londonban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója nyitotta meg a kereskedést, majd ünnepélyes keretek között aláírták a megállapodást a londoni tőzsdével. A kereskedés első félórájában közel kétezer kötést regisztráltak, az árfolyam 42 pennyt emelkedett.

Váradi József  elmondta: a Wizz Air az első magyar cég, amelyik megjelent a londoni főpiacon, jelenleg 2 milliárd eurós vállalati értékkel rendelkeznek, ami a legmagasabb a piaci bevezetés idején a diszkont légitársaságok között.

Hangsúlyozta, hogy kifejezetten jól sikerült a nyilvános részvénykibocsátás, mivel az általuk meghatározott 1015-1200 penny-s sáv felső harmadán jegyezték az árat, nagyon erős volt az érdeklődés. Hozzátette: a másodlagos részvényeladásból származó részvénycsomagot 150-ről 220 millió euróra megnövelték a nagy érdeklődés miatt.

Váradi József február 4-én jelentette be, hogy tőzsdére lép a Wizz Air. A légitársaság korábban is próbálkozott a nyilvános kibocsátással, de akkor visszaléptek. Váradi József korábbi nyilatkozata szerint a légügyi szektor működési környezete sokkal stabilabb, így kedvezőbb helyzetben tudnak a londoni tőzsdére lépni. A Wizz Air 23 360 008 törzsrészvényt dobott a piacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.