Megérkezett az első lehívás

Új tűzoltóautókhoz készít alvázat a Rába

A Rába Jármű Kft. megkezdi az alvázak gyártását a hazai piacra készülő, a tavaly márciusban bemutatott úgynevezett Rába-Heros Aquadux-X tűzoltógépjárművekhez, miután a járművek felépítményét készítő BM Heros Zrt.-től a keretszerződésnek megfelelően megérkezett az első lehívás.

2015.02.24 17:00MTI

A győri székhelyű Rába Jármű Kft. ötmilliárd forint értékben gyárt tűzoltógépjármű-alvázakat a budapesti BM Heros Zrt. számára a következő három évben, az első lehívás értéke mintegy 350 millió forint.

A cég felidézi, hogy eredményes nyílt közbeszerzési eljáráson jutottak a három évre szóló megrendeléshez. Üzleti titokra hivatkozva azonban azt nem közölték, hogy hány darab jármű készül.

A katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt. a járóképes alvázakra saját fejlesztésű Aquadux-X 4000 felépítményeit szereli.

Az új tűzoltójárművek a hazai igényekre szabottak lesznek, kiváló vezetési és terepjárási tulajdonságokkal rendelkeznek, így biztonságosabban és gyorsabban dolgozhatnak a katasztrófavédelmi szakemberek - emeli ki a közlemény.

Megjegyzik azt is, hogy a Rába évtizedes tapasztalatokkal és nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, rendvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. A Rába Járműipari Holding Nyrt. 2014-ben 47,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 0,9 százalékkal magasabb az előző évinél, 852 millió forintos eredménye viszont elmaradt a 2013-ban elért 2,67 milliárd forinttól.

Üzleti portfólióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó üzletág alkotja: a futómű-, az alkatrész- és a járműüzletág. A vállalat részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.