Mol-INA-ügy

Ismét megvonta Zágráb az INA koncessziós jogát a Drávánál

Tekintettel arra, hogy a vállalat a döntést jogilag megalapozatlannak tartja, közigazgatási pert indít a megsemmisítésre.

2015.02.24 15:37MTI

A horvát gazdasági minisztérium ismét megvonta az INA-tól a szénhidrogénkutatási-engedélyt a Dráva-koncesszió ügyében, annak ellenére, hogy a közigazgatási bíróság idén januárban megsemmisítette a minisztérium 2011-ben hozott koncessziókat megvonó döntését - állt az INA közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

A vállalt a közleményében kiemelte, hogy a közigazgatási bíróság megállapította: "a gazdaság minisztérium nem tudta bebizonyítani, hogy az INA nem teljesítette volna azokat a kötelezettségeket, amelyek miatt megvonták tőle az engedélyt".

Tekintettel arra, hogy a vállalat a döntést jogilag megalapozatlannak tartja, közigazgatási pert indít a megsemmisítésre.

Az INA a közleményében emlékeztet rá, hogy a gazdasági minisztérium 2014 szeptemberében - a horvát legfelsőbb bíróság döntése ellenére -, megvonta az INA-tól a Száva környékére és az északnyugati mezőkre kiterjedő koncessziós jogát, most pedig a Dráva-koncessziót is.

Kiemelték: az INA-tól megvont három területre kiterjedő koncessziós jog jelentősen egybeesik azokkal a blokkokkal (mezőkkel), amelyekre nemrég zárult le a minisztérium által kiírt szárazföldi kutatási pályázat.

A vállalat hangsúlyozta, hogy az engedélyek visszavonásával jelentősen korlátozták az INA kutatási tevékenységét az elmúlt három évben, így a vállalat nem tudta projektjeit megvalósítani ezeken a területeken, és veszteséget is okoztak az INA-nak, meggátolták abban, hogy fenntartsa és növelje befektetéseit és kutatásait Horvátországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.