Kamatdöntés

A monetáris tanács 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

2015.02.24 14:54MTI

A megkérdezett elemzők többsége az alapkamat szinten tartására számított, ám nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy a márciusi ülésen már újabb kamatcsökkentés lehet. Ezt a várakozást erősíti számos kedvező magyar makrogazdasági adat, az Európai Központi Banknak (EKB) az euróövezet gazdaságát élénkítő új kötvényvásárlási programterve és az, hogy közel három hónapos csúcsra erősödött a forint.

Matolcsy György jegybankelnök február elején azt mondta, hogy a monetáris tanács a márciusi inflációs jelentés alapján dönt arról, hogy változatlanul hagyja-e az alapkamat szintjét vagy módosítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.