Sokkal nagyobb bevétele lehetett volna

Ártott a Google-nek az erős dollár

Ártott a Google 2014-es negyedik negyedévi eredményének az erős dollár, a bevétel 400 millió dollárral lehetett volna nagyobb a devizapiaci árfolyamváltozások hatása nélkül.

2015.01.30 17:51MTI

A Google bevétele 2014 utolsó negyedévében 17 százalékos éves növekedéssel 14,5 milliárd dollárra emelkedett. Az erős dollár nélkül 20 százalékos növekedés is lehetett volna, és így el lehetett volna érni a FactSet elemzői által várt 14,7 milliárd dolláros bevételi mutatót.

A befektetőket láthatóan nem rázta meg a piaci várakozások alatt maradt bevétel híre, a Google részvényárfolyama a tőzsdén kívüli forgalomban csütörtök éjszaka így is 1,5 százalékkal nőtt. A Google által üzemeltetett oldalakon, mint például saját keresőoldala vagy a YouTube, 18 százalékkal nőtt éves szinten a reklámbevétel. A hirdetésekre való klikkelések száma 14 százalékkal emelkedett, a klikkelések után járó bevétel pedig 3 százalékkal nőtt. A Google továbbra is a legnagyobb szereplő az online hirdetőpiacon, messze maga mögött hagyva versenytársait az eMarketer piackutató adatai szerint.

A Google nettó nyeresége 2014. október-decemberében éves összehasonlításban 41 százalékkal nőtt, 4,8 milliárd dollár lett, az egy részvényre jutó nyereség 6,91 dollárra emelkedett. A vállalat kiadásai közt a kutatási és fejlesztési költségek 45 százalékkal ugrottak meg, elérték a 2,8 milliárd dollárt. A Google 3,6 milliárd dollárt költött különböző beruházásokra, például ingatlanvásárlásra vagy adatkezelő központok kiépítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.