Nyertesek

Százmilliókat spórolt a MÁV és a BKK az alacsony gázolajáron

A MÁV gazdálkodására egyértelműen pozitívan hat a csökkenő gázolajár, ami a személyszállítási szolgáltatásban költségcsökkenésként azonnal megjelenik, s nem jött rosszul a BKK-nak sem.

2015.01.29 08:20MTI

Az 2014. évi üzleti tervben meghatározotthoz képest alacsonyabb átlagár az előzetes tények alapján körülbelül 410 millió forint megtakarítást eredményezett a vasúttársaságnak. Ennek azonban legfeljebb 73 százaléka realizálódik a MÁV-Startnál, mert a teherfuvarozó cégekkel a tényárakat figyelembe véve számolnak el - közölte a cég a Napi Gazdasággal.

Nem jött rosszul az árcsökkenés a BKK-nak sem: a közlekedésszervezői tevékenységben az előző év utolsó negyedében mintegy 300 millió forint költségcsökkenés jelentkezett. A Századvég számításai szerint a büdzsének viszont 9-10 milliárd forint adókiesést jelenthet az alacsonyabb üzemanyagár - olvasható a lapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.