Devizahitelek

A kormány még kedden elküldhette két törvény angol fordítását Zágrábnak

A horvát kormány segítséget kért a magyartól, hogy megoldja a svájci frank alapú hitelek felvevőinek problémáját.

2015.01.21 08:07MTI

A magyar kormány még kedden elküldi a zágrábi kabinetnek azoknak a magyar törvényeknek az angol fordítását, amelyek megoldották a svájci frank hitel körüli problémákat Magyarországon - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára a horvát Nova TV-t.

A csatorna kedd esti híradójában elhangzott: a horvát kormány segítséget kért a magyartól, hogy megoldja a svájci frank alapú hitelek felvevőinek problémáját. A Nova TV riportere Budapesten beszélt az NGM államtitkárával, aki elmondta, hogy a törvények fordítása folyamatban van, és még kedden elküldik azokat Horvátországba. Két törvényt fordítanak angolra: az egyik a forintosítás törvény, vagyis a frankhitelek forintra váltásáról szóló, a másik pedig a fair bankokról szóló jogszabály.

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rögzítik a kuna és a svájci frank átváltási árfolyamát egy évre, a költségeket pedig a pénzintézeteknek kell viselniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.