530 ezer eurós értékben

Újabb öntözőszivattyúkat gyártott egyiptomi megrendelésre a Ganz

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. (Ganz EEG Kft.) tíz öntözőszivattyút gyártott 530 ezer euró értékben az egyiptomi piacra, a megrendelő képviselői az üzemi körülmények között végzett mérés után a gépeket a napokban átvették Budapesten.

2014.12.23 04:30MTI

A TLX-600-II és MLSe-400-as szivattyúk az egyiptomi Shabab szivattyútelep számára készültek, a Nílus vizét az Iszmailia csatornából juttatják a Kairótól 60 kilométerre dél-keletre fekvő területek öntözésére.

A TLX-600-II-es szivattyúk óránként 3600 köbméter, az MLSe-400-as gépek pedig 1440 köbmétert szállítanak óránként, emelőmagasságuk 87, illetve 57 méter. A kisebb, MLSe-400-as gépeket az év végéig, TLX-600-II-es szivattyúkat pedig januárban szállítja ki a magyar vállalat Egyiptomba.

A Ganz cégei az 1920-as évek vége óta gyártanak egyiptomi megrendelésre szivattyúkat, főként ottani öntözőtelepek számára.

A múlt század 20-as és 30-as éveiben az egyiptomi megrendelésre készített szárnylapátos Ganz-szivattyúk másodpercenkénti 15 köbmétert meghaladó vízszállításukkal világrekordot is tartottak néhány éven át. Ezek a szivattyúk a Nílus nyugati ágából induló Mahmudia csatornát látják el ma is vízzel - áll a Ganz EEG Kft. közleményében. Az elmúlt 80 évben a Ganz mintegy 200 egyiptomi szivattyútelepre szállított gépeket, és folyamatosan biztosította ezek alkatrészeit is.

A Ganz EEG Kft. - amelynek 2008 óta többségi tulajdonosa a Roszatom állami atomenergetikai konszern gépgyártó holdingja, az Atomenergomas Nyrt. - jelenleg 160 dolgozót foglalkoztat, és mintegy 10 millió eurós megrendelésállománnyal rendelkezik.

A budapesti gyártóbázison készülő termékek 70 százalékát orosz piacra, 30 százalékát egyéb külpiacra szállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.