BÉT

Nyugodt emelkedő vagy stagnáló árakat várnak az elemzők

Amelkedik az olajár, ami kedvező hatással van az orosz piacra, és ezáltal várhatóan az OTP és a Richter részvényeire, valamint a nemzetközi hangulat is pozitív.

2014.12.22 09:18MTI
Fotó: archív

Emelkedést vagy stagnáló árakat várnak a megkérdezett elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: emelkedik az olajár, ami kedvező hatással van az orosz piacra, és ezáltal várhatóan az OTP és a Richter részvényeire, valamint a nemzetközi hangulat is pozitív. Az elemző ezért emelkedésre számít hétfőn a magyar tőzsdén, alacsony forgalom mellett.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint fontos hírek nem várhatók, így nincs olyan tényező, ami eltéríthetné a BUX-ot. Az elemző úgy látja, hogy nyugodt, oldalazó kereskedés a legvalószínűbb forgatókönyv hétfőn a budapesti piacon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 183,21 pontos, 1,13 százalékos emelkedéssel, 16 382,70 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt. A Mol 250 forinttal, 2,23 százalékkal 11 480 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 1,35 százalékkal 3755 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,59 százalékkal 339 forintra csökkent, forgalma 930,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 31 forinttal, 0,92 százalékkal 3401 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.