Átfogó kép

Megjelent a magyar földgázrendszer statisztikai adatait tartalmazó kiadvány

A kiadvány átfogó képet nyújt a földgázrendszerről, a termelés és felhasználás alakulásáról.

2014.12.19 16:42MTI

Megjelent a magyar földgázrendszer adatait és a nemzetközi kapcsolatokkal összefüggő szállítási-rendszerüzemeltetői statisztikai adatokat tartalmazó kiadvány, amelyet első alkalommal adott ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Földgázszállító (FGSZ) Zrt.

A kiadvány átfogó képet nyújt a földgázrendszerről, a termelés és felhasználás alakulásáról - ismertette a hivatal pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az adatok szerint az egyre enyhébb teleknek és a melegebb őszi, tavaszi és nyári évszakoknak köszönhetően 2010 és 2013 között 3,9 milliárd köbméterről 3,2 milliárd köbméterre csökkent a hazai lakossági fogyasztók földgázfelhasználása.

A kiadványból kiderül egyebek között, hogy a hazai termelés az országos fogyasztás 20 százalékát adja. A publikáció tartalmazza a hazai földgáziparra vonatkozó rendszerleírást, a gázipari engedélyesek legfontosabb adatait, a földgázforrások és -felhasználás alakulását; infrastrukturális, hosszú idősoros és nemzetközi összehasonlító adatok is megjelennek benne.

A közleményben jelezték: az adatok a MEKH és az FGSZ Zrt. honlapján is elérhetők, információkat és kutatási alapot nyújtva a földgázszektorban tevékenykedő szakembereknek, szakmai szervezeteknek és érdeklődőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.