Debreceni Alföldi Nyomda

Tizennégymillió könyv került ki idén az ország legnagyobb nyomdájából

Az idén mintegy 40 tanulóval kötöttek tanulmányi szerződést.

2014.12.19 20:30MTI

Tizennégymillió könyvet, közte négymillió tankönyvet készítettek az idén az ország legnagyobb és legrégebbi nyomdájában - közölte a debreceni Alföldi Nyomda vezérigazgatója pénteken.

György Géza elmondta: a könyvnyomtatás jelenti a termelésük 70 százalékát, 30 százalék pedig egyéb nyomdai termék: újság, folyóirat, szórólap.

A 330 embert foglalkoztató nyomda - amely ezzel a legnagyobb nyomdaipari foglalkoztató Magyarországon -, idei nettó árbevétele 4,2 milliárd forint, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - tette hozzá a vezérigazgató.

Árbevételükből 600 millió forint exportból származik: exporttermékeik döntő részét Németországban értékesítik, de szállítanak könyveket a Skandináv államokba és Romániába is - részletezte György Géza.

Az Alföldi Nyomda pozitív eredménnyel zárja az évet, a nyereség némileg nagyobb, mint a tavalyi - jegyezte meg.

Az idén "szinten tartó" fejlesztések, gépcserék történtek a debreceni üzemben - mondta el az MTI érdeklődésére György Géza hozzátéve, hogy a térség nyomdaiparának náluk folyik a szakemberek gyakorlati képzése.

Az idén mintegy 40 tanulóval kötöttek tanulmányi szerződét - fűzte hozzá a vezérigazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.