KSH

Októberben még többet költöttünk

Az élelmiszer-eladások a szeptemberi 2,4 százalékos emelkedést követően 3,7 százalékkal nőttek októberben.

2014.12.19 09:24MTI

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben: a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett.

A KSH pénteken közölt második becslése megerősítette a hónap elején közölt előzetes adatokat.

Októberben főképp a nem élelmiszer-kiskereskedelem és az üzemanyag kereslet gyorsult fel éves összevetésben, előbbinél 6,6, míg utóbbinál 6,5 százalékkal nőttek az eladások. Az élelmiszer-eladások a szeptemberi 2,4 százalékos emelkedést követően 3,7 százalékkal nőttek októberben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.