BÉT

Pozitív lehet a nyitás a szakértők szerint

Egy százalékot emelkedhet pénteken a budapesti börze, miután a csütörtöki európai emelkedésből kimaradt.

2014.12.19 08:47MTI

Pozitív tartományban indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint, akik azt valószínűsítették, ez kitart egész nap.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: egy százalékot emelkedhet pénteken a budapesti börze, miután a csütörtöki európai emelkedésből kimaradt. A vezető elemző szerint az OTP és Richter árfolyama emelkedhet elsősorban.

Pozitív lehet a hangulat pénteken a BÉT-en, ha sikerülne megfogni az európai emelkedést - vélekedett Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője. Az emelkedés szerinte is egy százalékos lehet. A forintpiacról elmondta: az erősödés átmenetileg kitarthat, az euróárfolyam pedig 312 forintig korrigálhat. A kereskedésre kiható makrogazdasági adatot nem tesznek közzé pénteken - jegyezte meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 54,35 pontos, 0,33 százalékos csökkenéssel, 16 199,49 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,2 milliárd forint volt. A Mol 195 forinttal, 1,77 százalékkal, 11 230 forintra erősödött, 958,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,80 százalékkal, 3705 forintra csökkent, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,59 százalékkal, 341 forintra nőtt, forgalma 244,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 99 forinttal, 2,85 százalékkal, 3370 forintra esett, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.