Segít az MNB

November közepéig 62,6 milliós támogatás a civil háló pályázat nyerteseinek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a civil háló pályázat nyertesei, 15 szervezet részére összesen 62 668 080 forint összegű támogatást folyósított november közepéig, két szervezet támogatását december közepéig utalják.

2014.12.17 18:41MTI

A jegybank a pénzügyi kultúra és ismeretek terjesztését, valamint a fogyasztói tudatosság erősítését célzó pályázat keretében húsz civil szervezet részére a teljes keretösszeget, összesen 77,5 millió forintot ítélt meg. Az elnyert összeg szervezetenként 1 millió és 7,5 millió forint közé esik.

Az MNB tájékoztatott arról, hogy a pályázó civil szervezetek közül 2014. október 31-ig 17 szervezettel kötötte meg a támogatási szerződést, egy szerződés aláírása folyamatban van. 2014. november közepéig 15 szervezet részére összesen 62 668 080 forint összegű támogatást folyósítottak, két további szervezet támogatását december közepéig utalják.

A jegybank korábbi közlése szerint a júliusban indított pályázatra saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező nonprofit társaságok jelentkezhettek, amelyek az elmúlt 3-5 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedtek. A felhívásra 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett 260 millió forint támogatási igénnyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.