Jelentős környezeti előny

Környezetbarát termék védjegyet kapott a Mol gumibitumen

A védjegyet azok a termékek kapják meg, amelyek életciklusuk egy vagy több szakaszában jelentős környezeti előnnyel rendelkeznek a piaci átlaghoz képest.

2014.12.17 17:55MTI

Környezetbarát termék védjegyet kapott a Mol Nyrt. által kifejlesztett gumibitumen - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a védjegyet azok a termékek kapják meg, amelyek életciklusuk egy vagy több szakaszában jelentős környezeti előnnyel rendelkeznek a piaci átlaghoz képest.

A Mol júliusban nyújtotta be pályázatát a védjegy elnyerésére a gumival kevert bitumen termékre. A pályázati anyag szakértői értékelése, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. tanúsítói helyszíni ellenőrzése és a Földművelésügyi Minisztérium jóváhagyása után nyerte el a gumibitumen a védjegyet.

A közlemény szerint a Mol és a Pannon Egyetem által kifejlesztett és szabadalmaztatott gumibitumen a meglévő útépítési kötőanyagokkal szemben költséghatékony és környezet-, illetve felhasználóbarát megoldást kínál, hiszen a termékkel a használt gumiabroncsok környezetbarát újrahasznosítása valósul meg.

A nemrégiben átadott villányi elkerülő útszakaszhoz például mintegy 1000 tonna gumibitument használtak fel, amihez mintegy 22 ezer használt gumiabroncsot dolgoztak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.