Munkaerőhiány van a kereskedelemben

Vasárnapi pihenőnap: az NGM szerint nem lesznek elbocsátások

"Minden félreértés elkerülése végett, semminemű adat nem áll rendelkezésre arról, hogy elbocsátások lesznek." Persze arról sem, hogy nem lesznek.

2014.12.17 13:59MTI

A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt - közölte a minisztérium szerdán az MTI-vel.

"Minden félreértés elkerülése végett, semminemű adat nem áll rendelkezésre arról, hogy elbocsátások lesznek" - hangsúlyozták. A közleményben megjegyezték, a külföldi példák is azt mutatják, hogy sem a kereskedelmi áruk mennyisége, sem a vásárlók száma nem változik azzal, hogy 7 napról 6 napra csökkent a nyitvatartási idő. Ezzel ellentétben, ezeken a helyeken a 6 napra jutó többletvásárlás a nyitvatartási idő módosítását, azaz több műszak bevezetését eredményezte - fogalmazott az NGM.

A minisztérium azt követően juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a Czomba Sándor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedden este riogatásnak nevezte a 20-30 ezres elbocsátásról szóló beszámolókat. "Azt, hogy 20-30 ezer ember fogja elveszíteni az állást, azt én nem tartom reálisnak" - mondta, arra a kérdésre pedig, hogy mennyit tart reálisnak, úgy felelt, hogy "nyilván, ha egy ember elveszti a munkahelyét, az is rossz mindenki számára, főleg annak, akit érint. Én nagyságrendileg jóval kevesebb emberre gondolok".

Szavait több hírportál is azzal a címmel idézte: hogy a minisztérium is elismerte, hogy lesznek elbocsátások a vasárnapi zárva tartás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.