KKE-Kína-csúcs

Szerdán aláírják a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szóló megállapodást

Egyetértés született a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szóló megállapodás részleteiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Hszü Sao-si, a Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottságot vezető miniszter között kedden Belgrádban.

2014.12.16 19:01MTI

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta: a két miniszter a Kelet-Közép-Európa-Kína csúcstalálkozón folytatott egymással megbeszélést. Ezen egyetértés született a megállapodás részleteiről, így azt a miniszterelnökök találkozója után, szerdán aláírja a kínai, a szerb és a magyar kormány képviselője.

A megállapodás aláírása után a három ország vasúttársasága elkészíti a kivitelezés menetrendjét, és elkészül a kínai finanszírozási ajánlat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.