Belehúznak

Megerősített kapacitással kézbesít ünnepek előtt a posta

A Magyar Posta megerősített kapacitással kézbesíti a karácsonyi küldeményeket, december 24-én bővített kézbesítési szolgáltatást nyújt.

2014.12.16 17:54MTI

Tájékoztatásuk szerint december 24-én a lakcímre és munkahelyre címzett csomagokat a szombati csomagkézbesítést is ellátó településeken kiviszik, ha a feladó "szombati kézbesítés" többletszolgáltatást kért a csomaghoz, a postára címzett csomagoknál 187 postán lehet átvenni a küldeményeket a nyitva tartás alatt.

A csomagautomatákba és a Mol PostaPontokra is kiszállítják a csomagokat, és azok a teljes ünnepi időszak alatt átvehetők. Az ünnepek alatt változik a posták nyitva tartása - közölte a Magyar Posta. December 24-én, csak a szombaton is nyitva tartó posták állnak az ügyfelek rendelkezésére, legkésőbb 12 óráig.

December 25-26-án valamennyi posta zárva lesz, december 27-én és 28-án csak a szombaton is nyitva tartó posták üzemelnek. Hétköznapi rend szerint tartanak nyitva december 29-én és 30-án a posták, a kézbesítés is ennek megfelelően történik.

December 31-én a posták legkésőbb 13 óráig tartanak nyitva. Valamennyi posta zárva lesz január 1-jén, január 2-án csak a szombaton is nyitva tartó posták várják az ügyfeleket.

A 2014. december 31-én feladott küldeményeket legkorábban 2015. január 5-én kézbesítik. A Magyar Posta Zrt. 2015. január elsejétől módosítja árait - közölte a társaság.

A lakosság által leggyakrabban használt szolgáltatásoknál a nem tömeges feladású, közönséges levél alapára 30 grammig változatlanul 115 forint, 50 grammig 150 forint marad, a 30 grammos elsőbbségi levél ára változatlanul 145 forint lesz.

Az ajánlott többletszolgáltatás ára 265 forint helyett 275 forint lesz, a tértivevény többletszolgáltatás ára 180 forint helyett 185 forintba kerül. Nem emeli a lakossági csomagküldési szolgáltatások árait a Magyar Posta 2015. január elsejétől. Nem változik a hivatalos irat ára sem, így az 2015-ben is 330 forint marad - közölte a Magyar Posta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.