Gazdaság

Richter: a rubel leértékelődése negatívan hat az eredményre

A rubel jelentős értékvesztése mind az oroszországi árbevétel euróban számított értékét, mind az üzleti eredmény csökkenését okozhatja.

2014.12.16 11:30MTI
Fotó: archív

Az orosz rubel leértékelődése várhatóan negatív hatással lesz a Richter negyedik negyedéves eredményeire - jelentette be a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján kedden.

A rubel jelentős értékvesztése mind az oroszországi árbevétel euróban számított értékét mind az üzleti eredmény csökkenését okozhatja.

A jelenlegi rubel árfolyam fennmaradása súlyos egyszeri pénzügyi veszteséget okoz a rubelben denominált vevőkövetelések év végi átértékelésekor.

A Richter vezetése szorosan nyomon követi az orosz gazdasági helyzet rendkívüli fejleményeit és mindent megtesz a társaság gazdálkodását érintő negatív hatások mérséklésére - írta közleményében a gyógyszertársaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.