Vállalkozások

A NAV behajtja az elmaradt kamarai tagdíjakat

Az eljárások nyomán a köztestületekhez már eddig mintegy 110 millió forint került.

2014.12.05 08:43ma.hu

Az elmaradt kamarai tagdíjak miatt behajtások tízezrei kezdődtek meg, eddig több mint 30 ezer, és a továbbiakban is több tízezer vállalkozásnál "kopogtat" az adóhatóság ez ügyben - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője elmondta: tavaly mintegy 3 ezer, az idén október végéig 31 ezer behajtás vette kezdetét az elmaradt tagdíjak miatt, a kamrák kezdeményezésére.

Az eljárások nyomán a köztestületekhez mintegy 110 millió forint került. Valamivel több mint 13 ezer eljárás még zajlik, mintegy 144 millió forintnyi hozzájárulás behajtása ügyében.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára a lapnak elmondta: a múlt évi hozzájárulást 595 ezer vállalkozás rótta le, az idei ötezer forintos kötelezettség befizetéséről 550 ezer gazdasági szereplő intézkedett. Szavai szerint a korábbi becslések 600 ezerre tették a hozzájárulás megfizetésére kötelezettek körét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.