KSH

Gyorsult a fogyasztás növekedése szeptemberben

Az élelmiszer eladások az augusztusi 1,6 százalékos visszaesést követően 2,4 százalékkal nőttek, az üzemanyag-forgalom 7,6 százalékkal nőtt az augusztusi 4,3 százalék után.

2014.11.26 10:27MTI

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A naptárhatástól megtisztított adat mellett a nyers mutató még erőteljesebb fellendülést mutat, az augusztusban regisztrált 2,0 százalékos növekedést követően szeptemberben 5,0 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbival összehasonlítva.

A KSH szerdán közölt második becslése megerősítette a hónap elején közölt előzetes adatokat.

Szeptemberben főképp az élelmiszer- és az üzemanyag-kereslet gyorsult fel éves összevetésben. Az élelmiszer eladások az augusztusi 1,6 százalékos visszaesést követően 2,4 százalékkal nőttek, az üzemanyag-forgalom 7,6 százalékkal nőtt az augusztusi 4,3 százalék után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.