BÉT

Mindenki mást vár a tőzsdén

Eltérően ítélik meg a kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn a megkérdezett elemzők.

2014.11.24 08:51Váczy Laura
Fotó: archív

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a pozitív nemzetközi hangulat ellenére rosszul teljesített a magyar tőzsde pénteken. A szakértő hétfőn felzárkózásra számít. Az árfolyamokat befolyásoló negatív hazai hírek nem várhatók, ezért a nemzetközi hatások miatt az emelkedés valószínű - tette hozzá.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője ugyanakkor csökkenésre számít. A pénteki jelentős növekedés után az európai piacokon korrekció várható, így az egyébként is alulteljesítő magyar tőzsde inkább negatív irányba mozdulhat, ami már a nyitást követően is megmutatkozhat - mondta a szakértő.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 59,26 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 17 445,12 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt. A Mol 200 forinttal, 1,61 százalékkal 12 195 forintra csökkent, 954,2 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 17 forinttal, 0,43 százalékkal 3987 forintra erősödött, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,16 százalékkal 340 forintra esett, forgalma 302,6 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 25 forinttal, 0,67 százalékkal 3780 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.