BÉT

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A héten a vezető részvények közül az OTP 0,57 százalékkal gyengült, pénteken 3987 forinton zárt az előző pénteki 4010 forint után.

2014.11.23 23:30MTI

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a héten csökkent az előző hetihez képest, a vezető részvények ára vegyesen változott, a BUX kissé emelkedett.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 23,3 milliárd forint volt az előző heti 31,8 milliárd után.

A BUX 0,36 százalékkal nőtt egy hét alatt, pénteken 17 445,12 ponton zárt.

Hétfőn csökkenésben nyitott a piac, amit végül meg is tartott, alacsony forgalom mellett. A forintosításról szóló törvényjavaslat nem okozott nagy felbolydulást a BÉT-en.

Kedden a vezető részvények mindegyike erősödött az előző napi záráshoz képest, a Mol több mint 2 százalékkal nőtt arra a kedvező hírre, hogy a Mol-INA vitában mind a horvát, mind a magyar fél elfogadta az amerikai ajánlatot a közvetítésre.

Szerdán a magyar piac oldalazó mozgást végzett délutánig, majd három óra után emelkedni kezdett a BUX. A Richter papírok 1 százalék felett drágultak, ennek oka a saját részvényvásárlás, valamint az alacsony árfolyam volt.

Csütörtökön stagnáló nyitás után erőteljes esés indult meg az európai tőzsdéken, ezzel együtt a hazai börzén is. A kedvező amerikai makrogazdasági hírek hatására csütörtök délután valamelyest emelkedés kezdődött Európában. A BUX-ot elsősorban az OTP húzta le, miután a bankpapír eladói nyomás alá került.

Pénteken miközben Nyugat-Európában masszív pozitív hangulat uralkodott a részvénypiacon, ebből a BUX nem tudta kivenni a részét, csak egyes papírok.

A héten a vezető részvények közül az OTP 0,57 százalékkal gyengült, pénteken 3987 forinton zárt az előző pénteki 4010 forint után.

A Mol 1,04 százalékkal erősödött a héten, pénteken 12 195 forinton fejezte be a kereskedést.

A Magyar Telekom papírjai 2,30 százalékkal gyengébb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, pénteken a részvény 340 forintot ért.

A Richter 1,89 százalékos erősödést ért el a héten, pénteken 3780 forinton zárt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2,15 százalékkal erősödött a héten, 1469,24 pontot ért el pénteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.