2020-ig

Újabb jelentős beruházások segítik a kerékpározás térnyerését

Az EuroVelo 6 Rajka-Budapest szakasza és a Balatoni Bringakör komplex minőségi fejlesztése, valamint regionális és térségi kerékpáros létesítmények telepítése, bővítése mellett lehetőség nyílik települések, településrészek kerékpárosbarát átalakítására is.

2014.11.21 17:28MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Erről Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős helyettes államtitkár beszélt a Kerékpárosbarát Település és Munkahely elismerő címek idei díjátadó ünnepségén pénteken Balatonkenesén - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezetten támogatja a környezetbarát közlekedési formák térnyerését, így a kerékpározás népszerűsítésében is aktívan részt vesz.

Rámutatott: a szükséges infrastruktúra fejlesztése önmagában nem elegendő, a közlekedési szokások megváltoztatása elsősorban a résztvevőkön múlik. A csatlakozók növekvő száma azt mutatja, egyre többen ismerik fel, hogy a tudatos járműválasztás számos előnyt tartogat a közlekedő és a környezete számára is - tette hozzá.

Példaként említette, hogy a Bringázz a Munkába! megmozduláson minden alkalommal több a résztvevő, továbbá egyre több önkormányzat és munkáltató szeretné elnyerni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címet.

Ez utóbbi pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve az idén már nyolcadszor hirdette meg, a címeket 30 település és 39 munkahely nyerte el ezúttal. A nyertesek - köztük Balatonkenese - egy éven át viselhetik a „kerékpárosbarát” címet.

A tárca kiemelt, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül népszerű rendezvénye az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap - hangzott el a díjátadó ünnepségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.