Az EU-irányelvek ellenére

Nem kell drágább újra cserélni a gázpalackokat

Az EU-irányelvek alkalmazásának ellenére, nem kell drágább újra cserélni a meglévő, piros csíkkal jelölt PB-gázpalackokat.

2014.11.21 16:05MTI

Egyebek mellett ezt tartalmazza az a nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Az MTI kérdésére a tárca sajtóosztálya közölte, hogy 5 millió ilyen palack található a háztartásokban és további néhány százezer az ipari palackok száma.

Az egyes szállítható nyomástartó berendezések üzemeltetésével kapcsolatos műszaki biztonsági követelményekről és a Gázpalack Biztonsági Szabályzatról címet viselő rendelet alapján a gázpalackok időszakos vizsgálatának a költsége nem a fogyasztót, hanem a töltő céget terheli.

A vizsgálati jogosultság megszerzése jelenleg hosszadalmas és költséges, a jövőben az eljárás egyszerűbb és annyival lesz olcsóbb, hogy minden ezzel foglalkozó cég évi több százezer forintot takarít meg. Jelenleg a PB-gázpalackok 10-15 százaléka illegálisan kerül forgalomba.

A rendelet megteremti az illegális behozatallal szembeni hatékony fellépés lehetőségét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.