Szerkesztőbizottság a HVG élén

HVG-vezérigazgató: bizalmatlanság alakult ki a Sztaniszláv András körül

"Azért nem Sztaniszláv András lesz a HVG összevont print- és online-szerkesztőségét vezető főszerkesztő, mert bizalmatlanság alakult ki körülötte. A négytagú szerkesztőbizottság addig irányítja a hetilapot és a hvg.hu portált, amíg megfelelő új főszerkesztőt nem találnak."

2014.11.19 18:41MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Arra a kérdésre, hogy miért nem a korábban megnevezett Sztaniszláv András lesz januártól a főszerkesztő, Szauer Péter, a HVG Zrt. vezérigazgatója azt mondta: felmerült néhány olyan kérdés a korábbi tevékenységével kapcsolatban, amely "bizalmatlanságot keltett" vele szemben.

Hogy melyek a bizalmatlanságot keltő ügyek, a vezérigazgató azt válaszolta: ezt nem neki kell taglalnia, mert ha valaki elolvassa "a magyar sajtóban megjelent dolgokat", akkor "kellő rálátása lesz arra, hogy milyen problémák merültek fel".

Hozzátette: miután a szerkesztőség és a kiadó konzultált a kérdésben - amit természetesnek nevezett -, új megállapodás született, és a szerkesztőbizottság addig intézi a két integrálandó szerkesztőség ügyeit, ameddig "egy megfelelő új főszerkesztő" nem tudja átvenni ezeket a feladatokat. Sztaniszláv Andrást az MTI szerda este nem tudta elérni.

A hvg.hu szerdán írta meg, hogy a HVG hetilapot és a hvg.hu-t kiadó cég vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy átmeneti időre négytagú közös szerkesztőbizottság irányítja majd a lapot és a portált.

A rövid közlemény szerint miután a HVG és a hvg.hu szerkesztősége közösen állást foglalt Sztaniszláv András főszerkesztői kinevezése ellen, a kiadó vezetője és a januártól integráltan működő szerkesztőség megállapodott arról, hogy átmenetileg közös szerkesztőbizottság - Jakus Ibolya, Neizer Anita, Juhász Gábor és Nagy Iván Zsolt - irányítja a lapot és a portált.

A valasz.hu kedden arról írt, hogy a HVG és a hvg.hu szerkesztőségében megdöbbenést keltett, hogy januártól Sztaniszláv András lesz a főszerkesztő.

A kommunikációs szakember ugyanis korábban Szekeres Imre sajtósaként működött, szlovákiai bejegyzésű cégét pedig Welsz Tamásnak adta el - írták. Hétfőn jelent meg a hvg.hu-n, hogy január elsejétől Sztaniszláv András főszerkesztő irányítása alatt, integrálva folytatja tevékenységét a HVG print- és online-szerkesztősége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.