Átalakulás, névváltás

NHB Növekedési Hitel Bank lett az egykori Evobank

A tulajdonosi struktúra átalakulását követően nevet váltott az Evobank, a pénzintézet neve november 7-étől NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB Bank) lett.

2014.11.18 15:47MTI

A bank keddi közleménye szerint a vezérigazgató Budaházy Réka marad. Az NHB Bank továbbra is a hazai kis- és középvállalatok finanszírozását tartja legfontosabb feladatának, erre utal a neve is - közölték.

A 98,47 százalékban magyar tulajdonban levő kisbank elődje a Hanwha Bank volt. A bank szervezeti és szerkezeti átalakítása az elmúlt hónapokban már megkezdődött, és várhatóan az év végéig befejeződik.

A tájékoztatás szerint az NHB Bank célja, hogy lehetőségeihez képest segítse a magyar gazdaság és ezen belül a hazai vállalkozások fejlődését. A banknak jelenleg egy fiókja van és 60 munkatársat foglalkoztat.

A 2013. december 31-i adatok szerint a bank mérlegfőösszege 16,1 milliárd, jegyzett tőkéje 4,2 milliárd, saját tőkéje 3,4 milliárd forint volt, 2013. évi vesztesége 732 millió forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.