Kijelölve

Kecskeméti cég láthatja el a kéményseprő szolgáltatást Szolnok megyében

A napokban a kecskeméti székhelyű Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft-t jelölte ki Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településén a kéményseprő-ipari közszolgáltatás feladatának ellátására a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2014.11.17 16:49MTI
freedigitalphotos.net/artur84

S. Tóth Anikó, a szervezet szóvivője elmondta: az október közepén felszámolás alá került szolnoki Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. pótlása miatt szükségessé vált döntés november 3-tól hatályos.

Az átmeneti ellátás időtartama kilenc hónap, amely szükség esetén meghosszabbítható. A cég az érintett településeken a helyi önkormányzatok által megállapított díj fejében végzi a szolgáltatást. Gyuricska Éva, a Szolnok megyei önkormányzat sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a feladatra kijelölt vállalkozás megkezdte a szolgáltatás átvételét, a munkavállalók felvételét, illetve eszközökkel való ellátását, továbbá az ügyintézési irodák helyeinek meghatározását és azok teljes felszerelését.

A tervek szerint az eddigi struktúra megtartásával továbbra is négy (Szolnok, Karcag, Mezőtúr, Jászberény) kirendeltséggel és ügyintézési helyszínnel működik majd a szolgáltatás – tette hozzá.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján az említett kéményseprő-ipari mellett 13 hatályos, hulladékgazdálkodási közszolgáltató kijelöléséről szóló határozat található. A dokumentumok alapján jelenleg 11 településen - Szajolban, Újszászon, Tiszapüspökiben, Tószegen, Kőtelken, Nagykörűben, Hunyadfalván, Csataszögön, Kunmadarason, Tiszabőn és Szászberken – végzi átmenetileg a hatóság által kijelölt cég a szemétszállítást.

Magyarországon először ugyancsak a Szolnok megyei katasztrófavédelem hozott közszolgáltatót kijelölő határozatot 2013. július 31-én, amikor az időközben megoldódott martfűi hulladékszállítás ügyében volt szükség az igazgatóság közbenjárására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.