Válság?

Az Egyesült Államokban újabb bank ment csődbe

Tizenhatra nőtt az idén eddig csődbe jutott bankok száma az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be.

2014.11.01 09:49Váczy Laura

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) szerint a csődhullám négy éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Három éve 92 bank ment csődbe, két éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.

Az FDIC honlapjára felkerült adatok szerint legutóbb az illinoisi The National Republic Bank of Chicago "ajtajára került lakat". A szövetségi államban az év eleje óta ez az ötödik csődbe jutott bank.

A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (több mint 61 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap.

Elemzők szerint a bankcsődök fokozatosan csökkenő száma azt jelzi, hogy az ágazat már kiheverte a 2008-as válságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.